➤ L’alcalde ha anunciat una reunió de l’equip de govern amb els membres de la comissió Salvem la Biblioteca i els membres de l’oposició per “trobar un consens” en aquest tema

AVINYONET DE PUIGVENTÓS | C.V.
Avinyonet de Puigventós tornarà a disposar de servei de biblioteca. Així ho va anunciar l’alcalde, Josep Maria Bartolomé,durant la celebració d’un ple extraordinari divendres passat sol·licitat per l’oposició davant la notícia del reciclatge de llibres de l’anterior biblioteca al contenidor blau. El nou servei no suposarà “cap cost municipal, ja que tenim l’oferiment del Servei de Biblioteques i la Diputació de Girona per donar-nos els llibres que calguin, ni que siguin 20.000”.
Aviat, a més, Bartolomé vol fer una reunió amb els membres de la comissió Salvem la Biblioteca i l’oposició per “tirar les coses endavant amb calma i consens”.
Bartolomé, que va reconèixer haver-se sentit “criminalitzat” pel tema i va lamentar la imatge donada pel poble, va anunciar que l’obertura aniria vinculada estrictament amb el fet que hi hagués usuaris pel servei i persones,que per escrit, se n’ocupin. A més,l’alcalde va declarar, taxatiu, que la regidora de Cultura i primera tinent d’alcalde, Júlia Gil, que té dedicació exclusiva a l’Ajuntament, hagués de dimitir, tal com demana l’oposició. “Ella ha demostrat que pot donar continuïtat a la meva línia de treball i valoro molt les seves gestions”, reconegué. Per la seva part, el portaveu d’ERC, Lluís Ezquerra, va assegurar que ells no havien demanat aquest ple “per jutjar ni culpabilitzar ningú, si no per aclarir les actuacions que s’han pres i la manera més raonable era fer-ho així, de forma pública”. Ezquerra va lamentar que només coneguessin dades sobre el tema a través dels mitjans. “Nosaltres no teníem coneixement d’això,se’ns havia donat informació que no era real”, afegí Ezquerra.

Moltes informacions es van quedar en el tinter

Durant el ple, que va mantenir un to més aviat tens i on hi havia molta presència de mitjans, només van parlar l’alcalde (CiU) i el cap de l’oposició (ERC). Josep Maria Bartolomé va contestar a certes preguntes però es va deixar en el tinter determinar el nombre de llibres eliminats i la persona que els va valorar previ el seu reciclatge. També va haver-hi discrepàncies respecte als
quilos reciclats i no es va determinar quins beneficis obtindrà l’escola amb el reciclatge, fet que se sabrà a principis del curs vinent. A més, Lluís Ezquerra va discrepar respecte a la dada donada per l’equip de govern, que només 5 persones ha guessin usat el servei. AVINYONET | C.V.